OpenScape Cloud: hoe word ik partner?

Circuit.pngInleiding

OpenScape Coud is een telefonie en een web collaboration tool met spraak, video, scherm delen, chat en het delen van documenten.

Deze dienst kan gecombineerd worden afgenomen Telefonie en Circuit, of Circuit kan als losse dienst worden afgenomen, waarbij deze middels de Universal Telephony Connector bijvoorbeeld gekoppeld kan worden aan de OpenScape Business.

Om OpenScape Cloud/Circuit te kunnen verkopen moet u Cloud/Circuit reseller worden van Unify. Hiervoor moeten een aantal stappen doorlopen worden. Deze stappen staan verder in dit document beschreven.

1. Registreer u als OpenScape Cloud Reseller

Indien u OpenScape Cloud/Circuit wilt verkopen zult u zich moeten registeren als OpenScape Cloud Reseller. Deze registratie hoeft maar 1 keer per bedrijf gedaan te worden.  Deze registratie wordt gedaan op de Unify Partner Portal. Ga hiervoor in de Unify Partner Portal. Ga hiervoor naar de Product Informatie pagina van OpenScape Cloud, let op, je dient aangemeld te zijn in de Partner Portal, en klik op het Partner Registratie formulier.

Vul de missende informatie in, selecteer als uw preferred distributor BusinessCom. Accepteer de voorwaarden en klik Submit.

Deze registratie dient maar 1 keer per organisatie te worden gedaan. Indien u niet meer weet of u zich heeft geregistreerd neem dan contact met ons op of met uw Unify Account Manager.

2. Volg de online training

De online training bestaat uit 4 webinars, welke in totaal 1,5 uur in beslag nemen. Volg de link op de  Product Informatie pagina van OpenScape Cloud via de partner Portal.

3. Maak de certificering test

Maak na het volgen van de online training de certificering test welke bestaat uit 15 vragen. De certificering is te vinden in de Unify Academy onder Certification Program\STI-51x OpenScape Cloud.

Als stap 1,2 en stap 3 zijn volbracht wordt u aangemerkt als Authorized OpenScape Cloud Reseller, hiervan krijgt u bericht via uw Unify Accountmanager of via BusinessCom.

4. Registreer u als Authorized OpenScape Cloud Reseller bij BusinessCom

Deze registratie is tweeledig. Ten eerste moet u een wholesale overeenkomst tekenen met BusinessCom om diensten die worden geleverd door BusinessCom te mogen aanbieden.

Ten tweede moet een addendum tekenen op de BusinessCom Reseller overeenkomst die specifiek is bedoeld voor Unify Cloud diensten.

Neem hiervoor contact op met uw BusinessCom account manager.

5. Bekijk de Terms of Service en zet deze op uw website

Unify heeft het Terms of Service document voorbereid. Bekijk dit aandachtig en plaats het op je website zodat iedereen het document vrij kan raadplegen. De link waar het document op je website te vinden is moet doorgegeven worden aan je Account Manager van BusinessCom.

Het document is bij dit artikel te downloaden.

6. Activeer de Circuit syndicated e-Store

U kunt de Circuit syndicated e-Store laten activeren via Digital Channel. Ga hiervoor naar Program & Tools / Partner Tools / Digital Channel. Registreer je voor de Digital Channel.

Als je toegang hebt tot de Digital Channel kun je aangeven welke producten / diensten je wilt zien in de e-Store. (klik hier voor een korte handleiding hoe dit te doen)

Zodra deze klaar is kan je de verkregen link in je eigen website plaatsen en is de Unify syndicated e-store actief op je site.

Wanneer Unify je link voor je Terms of Services ontvangen heeft en geactiveerd heeft, kan een eindklant bij jou een free Circuit tenant aanvragen. Deze kan nadien uitgebreid worden naar een betalende of Cloud variant.