Bezoekverslag bezoek aan Siemens Witten op 20 april 2013

Donderdag 20 april zijn Televersal (Marijn, Joris en Robert) en zo’n 20 medewerkers van diverse resellers naar Siemens in Witten (Duitsland) afgereisd om daar kennis te maken met de nieuwe OpenScape Business (OSBiz). De logische vervolgstap op HiPath 3000 en OpenScape Office.

Na een korte demonstratie werd gestart met de partner presentatie.

Deze presentatie is terug te vinden in de knowledgebase:

http://support.televersal.com/entries/23684412-OpenScape-Business-Partner-presentaties-en-guideline-why-Sell

De OpenScape Business is in eerste instantie beschikbaar als nieuw of als upgrade voor bestaande HiPath 3000 gebruikers die toe zijn aan de volgende stap: UC, met behoud van investering.
Door het vervangen van het moederbord en de eventueel reeds aanwezige HG1500 kaart is het systeem klaar voor de toekomst. IP en UC zijn standaard aanwezig.
Reeds aanwezige kaarten en toestellen kunnen veelal behouden blijven.

Wat veranderd er: (de aandachtspunten)

-          Slechts 1 basis licentie voor alle systemen

-          Geen noodzaak meer voor spraakkanaal licenties voor de BS-4 DECT basisstations

-          Geen HG1500 meer, dus ook geen B-kanaal licenties

-          Geen basis contact center licentie meer noodzakelijk, dus contact center al vanaf 1 agent.

-          Losse licenties voor IP user, TDM user, Mobiel gebruiker en Desk sharing gebruiker

-          Licenties nodig voor SIP trunks

-          Alle systemen kunnen tot 500 gebruikers

De introductie vindt plaats in 2 stappen, stap 1 in  juni en stap 2 in september 2013.

Nu we als Televersal deze kennis opgehaald hebben zijn we er klaar voor om alle resellers in de BeNeLux te trainen op OpenScape Business. We beginnen met deze trainingen in juni, houd hiervoor onze vervolgcommunicatie in de gaten.