OpenScape Web Collaboration V7

Met de introductie van OpenScape Web Collaboration (OSWC) versie 7 zijn er veel nieuwe functionaliteiten beschikbaar, is het licentie model gewijzigd en is de Web Collaboration Embedded komen te vervallen. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn en de aanvullende mogelijkheden met OSWC V7.

Integrated

Belangrijk om te weten is dat OSWC Embedded is komen te vervallen en dat de OSWC Stand Alone ingezet kan worden als Integrated. Dit houdt in dat de Stand Alone oplossing geïntegreerd kan worden in oa OpenScape Office, OpenScape Xpressions en OpenScape Unified Communications. Het grote voordeel is dat de klant nu gebruik kan maken van én de mogelijkheden van OSWC Stand Alone én van de aanvullende mogelijkheden van bijvoorbeeld OpenScape Office myPortal. In de bijgevoegde tabel staat een volledig overzicht van de functionaliteiten. Hieronder de belangrijkste verschillen:

Functie

OSWC V7 Stand Alone Integrated in OSO MX/LX

OSWC V6 Embedded in OSO LX/MX

Starten van conferentie

OSWC applicatie of myPortal

Alleen myPortal

Redundancy

Server kan redundant

Nee

Deelnemen in conferentie

OSWC applicatie, myPortal of weblink

myPortal of weblink

Audio

PC, telefoon

Alleen telefoon

Applicatie voor Smartphone

Apple, Android

Alleen voor deelnemers Apple of Android

(tabel op basis van functionaliteiten in combinatie met OSO MX/LX Comfort Plus gebruiker)

Licenties

In het licentiemodel voor OSWC is ook een wijziging aangebracht. Er zijn twee verschillende licenties voor de verschillende mogelijkheden van OSWC:

Instant Meeting - Instant Meeting zijn de licenties voor oa web collaboration, video en desktopsharing

Secure Advisor -  Secure Advisor is de licentie voor remote support. Zonder tussenkomst van een gebruiker direct PC’s en servers kunnen overnemen op afstand.

Een voorbeeld van een klant met een OSO MX/LX omgeving die een Integrated oplossing wil inzetten met twee gelijktijdige Web Collaboration sessies. Wat moet er minimaal aan licenties aangeboden worden:

1 x L30280-D622-C647     OSWC Communication Server License

1 x L30280-D622-C649     OSWC Base License

1 x L30280-D600-C646     OpenScape Web Collaboration DVD

1 x L30280-D622-C630     OpenScape Instant Meeting Base Package

1 x L30280-D622-C632     OpenScape Instant Meeting 1 Room

(vergeet de server niet)

In de OSWC Instant Meeting Base Package zit één Instant Meeting Room licentie. Om de beschikking te hebben over meer gelijktijdige collaboration sessies moeten meer Instant Meeting rooms worden toegevoegd, dus in dit voorbeeld 1 extra.

Server

OpenScape Web Collaboration moet geinstalleerd worden op een Windows 2008 R2 server of virtual machine met de volgende minimale specificaties: Intel Xeon processor 2,5 GHz; 4 GB RAM; 30 GB free harddisk; 2 GB geheugen en een netwerk kaart.

Een volledig overzicht van de licenties verdeeld in Instant Meeting en Secure Advisor vindt u in de OSWC Kitlist