Licentie activatie

Internet activatie

Vanaf Connecsy 5.5 maakt Connecsy gebruik van een Licentiecode om de software te activeren. In alle voorgaande versies is het nodig om een hardware USB dongle in de PC te plaatsen.

Het voordeel van de licentie code is dat er bij een aanschaf van een nieuwe Connecsy bedienpost via e-mail een nieuwe key kan worden gestuurd. De software is te downloaden van onze website. Hierdoor kunnen wij een nieuw aangeschaft product sneller leveren.

De licentie activeren

Indien er geen (geldige) licentie is geactiveerd zal Connecsy de volgende melding weergeven:

U dient de software te activeren, deze is nog niet geactiveerd of is gedeactiveerd en dient opnieuw (geactiveerd) te worden.

Ga naar Start - Programma's - Connecsy - en kies voor 'ControlActivation'.

Kies voor ‘Continue’.

Voer de licentiecode in en kies voor ‘Activate’.

De Connecsy software is nu geactiveerd. Klik  ‘Exit’ en start de Connecsy software.

Problemen bij activeren

Krijgt u de melding 'Unknown error' of een andere melding nadat u op de knop 'Activate' heeft geklikt? Dan is er vermoedelijk een proxyserver aanwezig of er is geen netwerkverbinding. Indien er wel een proxyserver aanwezig is kunt u onderstaande procedure volgen. Is er geen internet verbinding? Volg dan onderstaande procedure op een andere PC (met netwerkverbinding) en kopieer de import code naar de Connecsy PC.

Kies voor 'Import Activation Certificate'.

Kies nu voor 'Use the browser to get an Activation Certificate'. (Indien u de licentie vanaf een andere PC wilt activeren, open dan deze website link op de PC met internetverbinding).

Voer de Installation ID en License Number in op de website en ga akkoord met de 'Terms & conditions'. Kies daarna voor 'Generate Unlock Code/Certificate'. U krijgt een lange code terug, kopieer deze en plak deze in het grote veld in de Control Activation Applicatie. Kies nu voor 'Import'. Indien u de licentie activeert vanaf een andere PC, zorg er dan voor dat u de import code die u terug krijgt van de website op slaat in een tekst document. U kunt vervolgens de code op ieder gewenst moment overzetten naar de Connecsy PC en importeren in de Control Activation Applicatie.

De Connecsy Control Activation Applicatie start niet op

Windows 7

Het kan zijn dat de Control Activation tool niet (goed) opstart en de volgende of een soortgelijke foutmelding verschijnt:

-56: CPROT_UNABLE_VERIFY_WRITE.

In mei 2013 heeft Microsoft een update uitgebracht die iniedergeval op Windows 7 systemen dit probleem veroorzaakt. Naar verwachting zal er op korte termijn een nieuwe update uitkomen waarin dit probleem is verholpen. Tot die tijd zal de update verwijderd moeten worden via ‘View Update history’ onder het Windows Update venster.

Het gaat om de update:KB2820331

Meer informatie over deze update: http://support.microsoft.com/kb/2820331

Windows 8

Vanaf Connecsy 6.1 ondersteunen wij Windows 8. Oudere versies zijn niet compatible met Windows 8, hier kunnen wij dan ook geen ondersteuning op bieden.

Het kan zijn dat de Control Activation tool niet (goed) opstart en de volgende of een soortgelijke foutmelding verschijnt:

-56: CPROT_UNABLE_VERIFY_WRITE.

Indien u deze melding krijgt met Windows 8, neem dan contact op met de Televersal support desk. Onze medewerkers kunnen u de juiste Service installer toesturen.

Connecsy start niet op na activatie

Na het activeren van de software kunt u Connecsy opstarten. Indien er problemen zijn met de licentie kan de volgende melding verschijnen:

Controleer allereerst of u de juiste Connecsy versie hebt geïnstalleerd. U vindt de juiste versie terug op de licentiekaart die u heeft ontvangen na bestelling:

Controleer vervolgens of u de bijbehorende versie heeft geïnstalleerd. Een Connecsy 5.6 licentie kan bijvoorbeeld niet werken i.c.m. de Connecsy 5.5 applicatie.

Indien u wel de juiste versie heeft geïnstalleerd kunt u de licentie service controleren. Als Connecsy na het herstarten van de PC, of na het inloggen met een ander account opnieuw geactiveerd moet worden heeft Connecsy tijdens de installatie niet genoeg rechten gehad om de ‘Nalpeiron Licensing Service’ op Automatic te zetten. Ga naar de Windows services en zoek de 'Nalpeiron Licensing Service'. Zorg ervoor dat startup type op 'Automatic' staat. Indien u dit aanpast herstart dan de service voordat u Connecsy opstart.