Mitel OMM SIP-DECT hardware, Firmware varianten en toepassingsmogelijkheden

Binnen het Mitel OMM SIP-DECT portfolio kennen we 2 generaties RFP hardware.

Hardware van de 2e generatie (uitgefaseerd):

• RFP 32 IP, RFP L32 IP, RFP 42 WLAN, RFP L42 WLAN (indoor)
  • RFP 34 IP, RFP L34 IP (outdoor IP64 met externe antenne)

Voor deze RFPs is een altijd beschikbare TFTP server noodzakelijk voor firmware upgrades van RFP's en handsets, en het opstarten van de RFP's bij installatie en/of spanningsuitval.

Hardware van de 3e generatie (huidige hardware versie):

• RFP 35 IP, RFP L35IP, RFP 43 WLAN, RFP L43 WLAN (indoor)
  • RFP 36 IP, RFP L36 IP (outdoor IP64 zonder externe antenne)
  • RFP 37 IP, RFP L37 IP (outdoor IP64 met externe antenne)

TFTP server alléén noodzakelijk voor firmware upgrades van zenders en handsets.

Vanaf SIP-DECT 6.0 worden de handsets vanuit de RFP's voorzien van de bijbehorende firmware.

Mogelijke installatievarianten:

De Mitel RFP's zijn toepasbaar in verschillende combinaties maar er zijn wel voorwaarden aan het toepassen met de verschillende SIP-DECT firmware varianten.

• De 2e generatie RFP hardware is enkel en alleen inzetbaar met SIP-DECT 1.8.9 en OMM 2.1 firmware releases.
  • De 3e generatie RFP hardware is enkel en alleen inzetbaar met SIP-DECT firmware versies 3.x of hoger, de actuele firmware is SIP-DECT 5.0 SP2 en SIP-DECT 6.0.
  • Een combinatie van 2e en 3e generatie RFP hardware is mogelijk onder bepaalde voorwaarden / restricties:

- De minimaal te gebruiken firmware moet SIP-DECT 3.x of hoger zijn.

- Als OMM Master en OMM 2nd Master (optioneel) kunnen alleen RFP`s van de 3e generatie worden ingezet.

- RFP's uit de 2e generatie kunnen alleen als SLAVE (lees: DECT zender) worden ingezet, in deze configuratie is een altijd beschikbare TFTP server noodzakelijk.

- Géén mogelijkheid voor CAT-iq opties (Wide band audio, enhanced DECT security, secure VoIP en/of video) in een gecombineerde installatie van 2e en 3e generatie zenders.

Hoe herkent u de SIP DECT firmware en waar zijn ze voor bedoeld?

In een SIP-DECT firmware package vindt u een aantal bestanden die via TFTP beschikbaar moeten zijn.

• iprfp2G.tftp      (firmware voor de 2e generatie RFP's)
  • iprfp3G.dnld     (firmware voor de 3e generatie RFP's)
  • aafon6xxd.dnld (firmware voor de 6xxd DECT handsets)

Zet handset firmware alléén op de TFTP bij SIP-DECT versie 5.0 SP2 of lager.

Mitel SIP-DECT 6.0 License Concept:

Sinds de introductie van SIP DECT 6.0 is er qua licentiestructuur geen verschil meer in de RFP IP en de RFP (L) IP hardware varianten.

De RFP (L) IP hardware had in SIP-DECT versie 5.0 of lager een build-in license voor 20 RFP's dat heeft vanaf versie 6.0 geen meerwaarde meer.

De huidige licentiestructuur voor SIP-DECT 6.0 is als volgt opgebouwd:

• Small systems - 1..5 RFP(s)

- No license required, no locating or enhanced messaging
- PARK code for 256 RFPs provided by online service

• Medium business – 6..120 RFPs

- Require a OM System License 10 (,20,50,100) for the number of RFPs
- Added Value Licenses for Messaging (20 or E) and Locating can be added.
- PARK code for 256 RFPs included

• Large and very large enterprise – up to 4096 RFPs

- OM System License 256 or OM System License 4096
- Added Value Licenses for Messaging and Locating can be added.
- PARK code for 4096 RFPs included

• SIP-DECT with Cloud-ID (SDC)

Upgrade license:

As of SIP-DECT® Release 6.0, you no longer require a license to upgrade to a newer release.

Older systems with an OM Activation License for L-RFPs (3..20 RFP-L) require a license upgrade, which is available from the License server at no cost.

Note that you must already have three MAC addresses registered on the license server for the license upgrade.

Hebt u nog vragen dan staan onze collega's van de supportdesk u graag te woord voor aanvullende informatie.

Servicedesk BusinessCom