Mitel OMM SIP-DECT hardware, Firmware varianten en toepassingsmogelijkheden

Binnen het Mitel OMM SIP-DECT portfolio kennen we inmiddels 3 generaties RFP hardware.

RFP Hardware van de 2e generatie (inmiddels volledig uitgefaseerd)

• RFP 32 IP, RFP L32 IP, RFP 42 WLAN, RFP L42 WLAN (indoor)
  • RFP 34 IP, RFP L34 IP (outdoor IP64 met externe antenne)

Voor deze RFPs is een altijd beschikbare TFTP server noodzakelijk voor het opstarten van de RFP's bij installatie en/of spanningsuitval en firmware upgrades van RFP's en handsets.

RFP Hardware van de 3e generatie (niet meer leverbaar):

• RFP 35 IP, RFPL35IP, RFP 43 WLAN, RFP L43 WLAN (indoor)
  • RFP 36 IP, RFPL36 IP (outdoor IP64 zonder externe antenne)
  • RFP 37 IP, RFP L37 IP (outdoor IP64 met externe antenne)

TFTP server alléén nodig voor firmware upgrades van RFP’s en handsets.

Vanaf SIP-DECT release 6.0 worden de handsets vanuit de RFP's voorzien van de bijbehorende firmware.

RFP Hardware van de 4e generatie (huidige hardware versie)

• RFP 44, RFP45, RFP 47, RFP 48 (allen indoor, er zijn géén outdoor varianten meer)
  • RFP 44 (4 Voice kanalen met interne antennes)
  • RFP 45 (8 Voice kanalen met interne antennes)
  • RFP 47 (8 Voice kanalen met externe antenne antenne aansluitingen)

TFTP server alléén nodig voor firmware upgrades van de RFP’s.

Mogelijke installatie varianten:

• Voor OMM installaties tot en met SIP DECT release versie 8.0 kan een combinatie van 2e, 3e en 4e generatie RFP’s worden ingezet.
  • Als OMM Master en OMM 2nd Master (optioneel) kunnen alleen RFP`s van de 3e of 4e generatie worden ingezet.
  • OMM Master en OMM 2nd Master dienen altijd van dezelfde hardware generatie te zijn.
  • RFP's uit de 2e generatie kunnen alléén als SLAVE (lees: DECT zender) worden ingezet. In deze configuratie is een altijd beschikbare TFTP server in het netwerk noodzakelijk.
  • Géén mogelijkheid voor CAT-iq opties (Wide band audio, enhanced DECT security, secure VoIP en/of video) in een gecombineerde installatie van 2e en 3e en 4e generatie RFP’s.

• Voor OMM installaties vanaf SIP DECT release versie 8.1 kunnen alléén nog RFP’s van de 3e en 4e generatie worden ingezet.
  • Advies is om als OMM master en OMM 2nd Master (optioneel) altijd een 4e generatie RFP te gebruiken.

Hoe herkent u de OMM SIP DECT firmware bestanden?

In een OMM SIP-DECT firmware package vindt u verschillende bestanden die via TFTP beschikbaar moeten zijn.

• iprfp2G.tftp (firmware voor de 2e generatie RFP's)
  • iprfp3G.dnld (firmware voor de 3e generatie RFP's)
  • iprfp4G.dnld (firmware voor de 4 e generatie RFP’s)

Mitel OMM SIP-DECT 8.0 Licentie Concept:

Sinds de introductie van SIP-DECT Release 6.0 is er qua licentiestructuur geen verschil meer in de RFP IP en de RFP (L) IP hardware varianten.

Upgrade licentie:

Vanaf SIP-DECT Release 6.0 heb je géén licentie meer nodig om te upgraden naar een nieuwere release.

Oudere systemen met een OM-activeringslicentie voor L-RFP's (3..20 RFP-L) vereisen een licentie-upgrade, die kosteloos verkrijgbaar is via de BusinesCom support desk.

Let op dat je al wel drie MAC-adressen moet hebben geregistreerd op de licentieserver voor de licentie-upgrade.

De actuele licentiestructuur vanaf OMM SIP-DECT Release 8.0 is als volgt opgebouwd:

• Small systems - 1..5 RFP(s)
    • No license required, but no locating or enhanced messaging.
    • PARK code for 256 RFPs provided by online service.
  • Medium business – 6..120 RFPs Require a OM System License 10 (,20,50,100) for the number of RFPs
    • Added Value Licenses for Messaging (20 or Enterprise) and Locating can be added.
    • PARK code for 256 RFPs included.
  • Large and very large enterprise – up to 4096 RFPs OM System License 256 or OM System License 4096
    • Added Value Licenses for Messaging and Locating can be added.
    • PARK code for 4096 RFPs included.

Heb je nog vragen? De collega's van onze supportdesk staan je graag te woord voor aanvullende informatie.

Servicedesk BusinessCom