Tech.nieuws: Java blokkeert Ascom toepassingen

Beste Reseller,

Ascom Zweden heeft technisch nieuws gepubliceerd waaruit blijkt dat een deel van de klanten na 16 november 2016 te maken krijgt met een probleem waardoor een Ascom Java applet in de browser niet meer werkt.

Als geprobeerd wordt de betreffende toepassing te starten wordt onderstaande pop-up zichtbaar:

De oorzaak is dat het certificaat van de toepassing op 16-11-2016 verloopt.

Het gaat om de volgende toepassingen

• Netpage (Unite CM, IMS3). Alleen de retourinformatie niet meer. Oproepen werken wel normaal, maar er wordt niet aangegeven welke ontvangers zijn opgeroepen en welke ontvangers de oproep geaccepteerd hebben.
  • Device manager (Unite CM, IMS3)
  • Activity log viewer (Unite CM)
  • Acties configuratie (Unite CM)
  • Duty assignment (Unite CM)
  • Event trigger assignment (Unite CM)
  • Toegangsrechten ((Unite CM)

De problemen kunnen eenvoudig en snel verholpen worden door de instructies uit de bijlage op te volgen.

Dit moet uitgevoerd worden op elke pc waarop genoemde toepassingen moeten werken.

Het kan gedaan worden door iedereen met basis PC kennis.

Grote klanten, met veel PC’s kunnen dit vermoedelijk centraal regelen via hun ICT afdeling.

Het verzoek is dan ook aan een ieder die na 16-11-2016 met deze klacht geconfronteerd wordt de klant bijgaand document beschikbaar te stellen.

Let op: Er zijn systemen in de installed base die nog met oudere versies van Java werken waarbij het probleem niet voorkomt. De Java op deze machines mag onder geen beding bijgewerkt worden naar een hogere versie, zonder dat eerst de Ascom module van een update voorzien wordt.

Een meer definitieve oplossing (met een geldig certificaat) bestaat uit het updaten van de modules naar de versies die in het technisch nieuws genoemd worden:

Affected products require at least the below versions to enable java applet functionality, i.e. user interfaces after 2016/11/16:

IMS3

Unite CM

Cardiomax

MMG

Connect for NC

Servicedesk BusinessCom.