Patton SN4131 voorbeeld configuratie BRI ISDN2

De Patton SN4131 borduurt voort op de bekende SN4630 en SN4660 reeks.

Er gaan een 2, 4 en 8 poorts variant leverbaar zijn. Standaard uitgevoerd met de High Precision Clocking zoals dat in de SN4635, SN4639 en SN4661 te vinden is.

Aangezien Patton voor deze nieuwe varianten is overgestapt van het Smartware besturingssysteem naar Trinity, horen hier ook andere configuratiefiles bij.

Deze zijn dus NIET 1:1 uitwisselbaar met de Smartware varianten van de Patton Smartnodes!

Onderstaande configuratie files zijn geschikt voor alle SN4131 varianten.

Een van de laatste firmware versies kan hier worden gedownload:

http://share.businesscom.nl/Patton/SN4131_3.16.0.tar

De Trinity variant laat zich iets anders programmeren dan de huidige Smartware versies die we al langer kennen. Daarom hieronder een stappenplan voor zowel de firmware update als het inladen van de voorbeeldconfiguratie.

FIRMWARE UPDATE:

Login in de Patton nadat deze via DHCP een ipadres heeft gekregen. De default login voor de SN4131 is Username=administrator zonder password. Mocht DHCP een probleem zijn dan zit op de Ethernetpoort naast DHCP ook default het 192.168.1.1 ipadres.

Ga System \ Firmware Upgrade

De Patton beschikt over twee software partities (images) de niet actieve kan geupgrade worden. Op huidige software versie kan op de statuspagina worden gezien maar ook bij de 'Running' Partitie. Hier dus 3.13.0-18025

Selecteer de Upgrade en browse naar de reeds gedownloade firmware. Bevestig met Start.

De software wordt naar de Patton gestuurd.

Vervolgens wordt de nieuwe firmware in de Patton geprogrammeerd. Dit duurt een minuut of vier.

Na de update wordt de Patton automatisch herstart.

Na de herstart kan de firmware versie gecontroleerd worden via status of nogmaals kijken via Firmware upgrade.

Statuspagina is te zien door de 'I' in de linker bovenhoek aan te klikken.

of via de firmware update:

VOORBEELDFILE LADEN:

Download de juiste voorbeeldconfiguratie onder aan dit artikel en pas via een tekst-editor (bijvoorbeeld het freeware notepad++) de SIP (provider, username en wachtwoord) en eventueel de ISDN settings (default Point-to-Point PP naar Point-to-Multipoint PMP) aan. Dit staat ook aangegeven bovenaan in de voorbeeld configuratie.

BELANGRIJK: PAS ook de IPAdressen 192.168.5.55 (Patton zelf) en 192.168.5.1 (default gateway) aan naar de JUISTE IPADRESSEN en bijbehorend subnetmasker!

Ga via 'System' naar 'Configuration Files' scherm

Klik op de '+' om de reeds aangepaste voorbeeldconfiguratie toe te voegen:

Browse naar de eerder aangepaste voorbeeldconfiguratie en kies 'New Config':

Selecteer de zojuist ingeladen file en kies 'Restore' om deze naar de startup-config te kopiëren.

Bevestigen met OK zodat de huidige 'startup-config' wordt overschreven met de aangepaste voorbeeldconfiguratie.

Aangezien we zojuist de 'startup-config' hebben overschreven, moeten we de Patton een herstart geven om de configuratie ook daadwerkelijk actief te maken. Druk dus NIET op 'Save Config' anders wordt de zojuist geladen file in 'startup-config' weer overschreven met de oude configuratie!

De Patton zal nu opnieuw starten en na ongeveer twee minuten zal de configuratie actief zijn.

Na de herstart is de Patton te benaderen op het nieuwe IP-adres dat in de aangepaste configuratie-file is opgegeven.

ADMINISTRATOR WACHTWOORD WIJZIGEN:

Bij de Trinity Modellen is de administrator een 'Superuser' en het is aan te bevelen dit wachtwoord ook te wijzigen:

Het kan ook door de volgende regel toe te voegen boven aan in het configuratiebestand:

cli version 4.00
superuser administrator password KIE5maarEENveiligWachtw00rd!

IPADRES WIJZIGEN:

Het IPAdres is bij de Patton Trinity varianten lastiger real-time te wijzigen dan bij de oude Smartware varianten. Pas daarom op voorhand de configuratie-file aan zoals boven reeds beschreven.

In de voorbeeldconfiguraties wordt 192.168.5.55/24 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt met als defaultgateway de 192.168.5.1.

TLS LICENTIE ACTIVEREN

Om TLS te kunnen gebruiken moet de optionele TLS licentie (één per systeem NIET per kanaal) worden aangeschaft met opgave van het serienummer van de Patton. Na bestelling ontvangt u van ons een licentie tekst bestand. Activeren gaat via de CLI via telnet. Maak dan met putty een telnet verbinding met de patton (is beschreven op de onderstaand debug pagina) en geef het commando 'show system' om de huidige licenties te zien:

Kopieer daarna de gehele  'install license 00010008SD......' regel uit het aangeleverde tekstbestand en plak deze middels de rechtermuistoets in de CLI. Daarna zal de licentie beschikbaar zijn. Dit is te controleren door nogmaals het commando 'show system' in te geven:

Op de Patton site staat het voor de 'Smartware' ook via copy TFTP commando beschreven zie HIER. Het commando 'show licenses' werkt niet in Trinity maar is dus vervangen door 'show system'.

Mocht niet alles direct werken, dan is HIER beschreven hoe er via debugging meer informatie uit de Patton te halen is.