Welke poorten moeten opengezet worden op de firewall voor Unify OpenScape Business?

In het geval een netwerkbeheerder/IT manager een “strict firewall policy” hanteert is het belangrijk om te weten welke poorten voor (OSbiz) services gebruikt worden en welke dus opengezet dienen te worden op de firewall. Hieronder vind je een overzicht van veel gebruikte services op de OpenScape Business.

Services:

• RSP:
    • Port 443
    • IP addresses: 188.64.18.51; 64.17.51; 188.64.18.50; 188.64.17.50
    • These IP addresses must be allowed for outgoing traffic
  • MyPortal to Go:
    • Port 8802 /TCP (portforwarding)
  • MyPortal to Go intergrated VoIP Client via WiFi:
    • Port 8802 /TCP
    • Also ports Device@home must be opened
  • Device@home:
    • Portforwarding 5070 to 5060 UDP/TCP (SIP@home)
    • Portforwarding 4060 to 4062 /TCP (HFA@home)
    • Port 30274-30529 /UDP (Osbiz X) (portforwarding)
    • Port 30528-30887 /UDP (Osbiz S) (portforwarding)
  • Myportal@work:
    • Poort 8802 (portforwarding)
    • Only this port is necessary, VoIP via internet included
  • CLS – Connect:
    • Port 7780 TCP - UDP
    • Port 7790 TCP - UDP
    • IP 188.64.16.4 not blocked for outgoing traffic
  • Unify Osbiz Update Service:
    • IP Address 188.64.17.244
    • This IP address must be allowed for outgoing traffic (TCP and TLS)